Ondertussen is er bijna een jaar verstreken sinds mijn start bij Xquisit.
En het was een jaar dat kon tellen. Spannend sowieso, maar ook heel veel bijgeleerd en bovenal bijzonder leuk!
Na bijna 13 jaar in de maritieme sector was dit iets totaal nieuws, wat een behoorlijk avontuur was. Het begon voor mij bij de basis, namelijk het leren lezen van de cv’s, om zo vastberaden en stapsgewijs wegwijs te worden in de wereld van de IT, alsook in de Xquisit wereld.
In dit leerproces heb ik heel veel opgestoken en ook voor mezelf ontdekt welke aspecten mij het meeste aanspreken. Binnen ons team heb ik vervolgens dan ook de kans gekregen om mij op deze zaken toe te leggen en hierin verder te groeien.
Zo heb ik enkele maanden geleden dan ook de keuze gemaakt om mijn pijlen voluit te richten op de functie van IT recruiter en mij hier dan ook volledig in te verdiepen. De extra tijd die ik bij Xquisit in het begin gespendeerd heb aan het aandachtig lezen van cv’s om die zo goed mogelijk te leren begrijpen is nu een absolute meerwaarde bij het dagelijkse selectieproces.
Ik besef ook heel goed dat de essentie niet ligt in het screenen van mensen en ze zo snel mogelijk ergens proberen te plaatsen, het is meer dan dat. We gaan in gesprek met een kandidaat, proberen uit de dokteren hoe deze persoon in elkaar zit, en aan de hand daarvan gaan we dan op zoek naar de juiste plek voor hen. Voor onze klanten geldt hetzelfde: we gaan op zoek naar de juiste collega, niet enkel op papier, maar we zoeken ook steeds die persoonlijke klik. Zo krijgen we een win-win voor iedereen, en wat willen we nog meer dan dat iedereen een job heeft waar ze hun geluk in vinden? Tenslotte spenderen we hier toch het grootste deel van onze dag.
Buiten het werk ben ik iemand die graag de gezellige dingen in het leven doet: lekker eten, afspreken met vrienden en natuurlijk tijd doorbrengen met mijn dochter, die bijna 10 is, ons hondje Fran en uiteraard ook met mijn man.
Recente berichten
nl_NLNederlands
Xquisit Samenwerking voetbalstages.be

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Privacyverklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten